Nieuw in Offri

Nieuw in Offri

Offri wordt regelmatig bijgewerkt. Je hoeft daar verder niets voor te doen: je krijgt ze automatisch. Hieronder lees je wat er is verbeterd. Heb je zelf ook ideeΓ«n hoe Offri beter kan? We horen het graag via support@offri.nl.

28 december 2020

πŸ‘©πŸ»β€πŸŽ¨ Image editor

In Offri kun je altijd al zoveel afbeeldingen plaatsen als je wilt. Die afbeeldingen kun je nu ook opmaken, zodat ze veel subtieler in je offerte kunnwn worden gebruikt. Deze wijziging is een ware revolutie voor de manier waarop je Offri zult gebruiken:

 1. Je kunt afbeeldingen in ieder gewenst formaat bijsnijden
 2. Je kunt afbeeldingen styling meegeven: denk aan afgeronde hoeken en een kleurenfilter
 3. Je kunt afbeeldingen de volledige, halve en kwart breedte van je offerte maken, of er een extra klein icoon-formaat van maken
 4. Je kunt iedere afbeelding voorzien van tekst. Afhankelijk van de opzet komt de tekst over of naast de afbeelding te staan

De image editor kun je eenvoudigweg gebruiken door een afbeelding te plaatsen en er op te klikken. De benodigde knoppen verschijnen dan vanzelf in beeld.

πŸ“ƒ Collecties: collages, slideshows, grids en metselwerk

Waar je hierboven individueel geplaatste afbeeldingen kunt bewerken, zo wilden we ook het plaatsen van meerdere afbeeldingen in één keer leuker maken. Zo kun je je verhaal visueel nog veel beter aankleden: door verschillende producten te presenteren in prachtige collages, in metselwerk-formaat, of in een overzichtelijk grid.

Iedere afbeelding in een collectie kan worden voorzien van tekst. Er zijn collages om je afbeeldingen groot of klein mee te presenteren. Je kan de hoeken van afbeeldingen rond maken, of een kleurenfilter meegeven.

πŸ› Bugfixes en kleine verbeteringen

 • Het maken van PDF's is nog een stap versneld, zodat ook collecties goed worden geplaatst.
 • We hebben een bug verholpen waarbij je je account niet kon verwijderen.
 • Het versturen van een offerte zonder titel verliep niet goed. Je wordt nu een handje geholpen als je dat bent vergeten.

11 november 2020

πŸ” Inlogverificatie (2FA)

Offertes kunnen gevoelige informatie bevatten, en die moeten goed beschermd worden. De beveiliging van de applicatie en van het platform waarop wij hosten wordt al goed beveiligd, maar nu is het ook mogelijk om een extra beveiligingslaag aan te brengen met een tweede inlogmethode (ook wel 2FA, of two factor authentication). Dat werkt eenvoudig:

 1. Open je profielpagina
 2. Zorg ervoor dat je een Authenticator App hebt, zoals Google Authenticator of Authy
 3. Vink in je profiel 'Inlogverificatie' aan en volg de instructies op

Vergeet niet om je backup-codes op een veilige plek op te slaan. Heb je een nieuwe telefoon? Klik dan in je profiel op 'Opnieuw activeren' en volg de instructies op.

Je kunt je eigen profiel en alle personen in je adresboek nu voorzien van een afbeelding, zodat je je offertes persoonlijker kunt maken en jouw zaken sneller kunt vinden binnen Offri:

πŸ“ƒ Sneller PDF's maken

Het maken van PDF's van meer complexe offertes werkte niet altijd snel, zeg maar traag. Onder de motorkap is het proces om PDF's te genereren volledig gewijzigd, waardoor het nu snel en stabiel werkt. Omdat het oog ook wat wil, is voor jou en ontvangers van je offertes een laadscherm toegevoegd.

πŸ› Bugfixes en kleine verbeteringen

 • Het icon voor openstaande offertes is vervangen van een ⚠️ naar een papieren ✈️.
 • Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kunnen een profielfoto krijgen.
 • Bij het wijzigen van posten in de begroting van je offertes werkte dropdowns niet prettig. Dat werkt nu zoals je kan verwachten.

21 oktober 2020

πŸ‘±πŸ»β€β™€οΈ Profielafbeeldingen

Je kunt je eigen profiel en alle personen in je adresboek nu voorzien van een afbeelding, zodat je je offertes persoonlijker kunt maken en jouw zaken sneller kunt vinden binnen Offri:

 1. Ga naar je profielpagina
 2. Klik op je icoon (dat nu uit twee letters van je naam bestaat om je profielfoto in te laden.
 3. Kies een mooie uitsnede.

Staat er al een foto? Dat kan, als je via Gravatar al een foto aan je e-mailadres hebt gelinkt.

πŸ‘·πŸ» Voorbeeldoffertes

Bij het aanmelden van een account kun je al een compleet voorbeeld inladen. Dat noemen we tegenwoordig starterkits: die komen compleet met media library, sjablonen, offertes en instellingen. Nu kun je ook als je al een account hebt voorbeeldoffertes gebruiken door deze te kiezen bij het aanmaken van een nieuwe offerte:

 1. Voeg een offerte toe
 2. Je kunt hier nu kiezen uit een blanco offerte, een eigen sjabloon of een voorbeeldofferte.

πŸ› Bugfixes en kleine verbeteringen

 • Als je geen logo hebt ingeladen in je instellingen of in je offerte, dan wordt nu je bedrijfsnaam getoond bovenaan de offerte.
 • De ruimtelijke verdeling tussen blokken is verbeterd, zodat de offerte in z'n geheel compacter oogt.
 • Algemene voorwaarden kunnen met drag & drop worden ingeladen in je instellingen.
 • Het aansluiten bij en verlaten van workspaces is vereenvoudigd.
 • Verhelpen van bug in de tekst-editor waarbij de styling en het gedrag van hyperlinks is verbeterd.